ANDRE
INTERESSANTE
HJEMMESIDER

 

OM VINDEBY MØLLE

Vindebye Veirmølle Meget minutiøs gennemgang af Vindeby Mølles historie som vi forstår den nu, på baggrund af de bevarede historiske dokumenter og den dendrokronologiske datering af møllen fra 2005, skrevet af lokalhistorikeren Jens Erik Christiansen.
Ravnsborg Lokalhistoriske Forening Første nummer af foreningens medlemsblad "Lokalhistorien" indeholder Jens Erik Christiansens oprindelige beskrivelse af Vindeby Mølles historie, fra før dateringen. Det er interessant at se hvordan vores opfattelse af historien kan ændre sig når der dukker ny information op.
Facebook side Facebook side om Vindeby Mølle.
Vejret i Nakskov - Lyn og lynskader Fotoreportage om skaderne på Vindeby Mølle ved lynnedslaget i juni 2002.

 

OM MØLLER GENERELT

Dansk Møllerforening Dansk Møllerforening var tidligere en interesseorganisation for møllere, men er idag en forening for alle, der interesserer sig for gamle vind- og vandmøller. Foreningens hjemmeside samler bl.a. trådene for alle landets arrangementer på den årlige Mølledag.
Møllearkivet Liste over gamle danske vind- og vandmøller med fotos, beskrivelser og links til hjemmesider.
Dansk Mølle Forum Mølle-entusiast Lise Andersens hjemmeside med historisk information, overblik over de gamle møller i Danmark, diskussionsfora m.m.
Møller på Lolland-Falster Regional møllehjemmeside med beskrivelse af mølleriets udvikling på egnen, up-to-date fotos og beskrivelser af de 17 stadig eksisterende møller, samt kortinformation og en aktivitetskalender med åbningstider for alle møllerne.
TIMS - The International Molinological Society Internationalt Molinologisk Selskab. Molinologi er læren om møller. Så videnskabeligt kan det blive! (På engelsk).
The Dutch Windmill Fremragende beskrivelse (på engelsk) af den hollandske vindmølles historie og konstruktion i alle dens varianter.

 

OM EGNEN

Ravnsborg Lokalhistoriske Arkiv Den kollektive langtidshukommelse for den tidligere Ravnsborg Kommune, nu en del af Lolland Kommune.
Lolland Kommune Kommunens officielle hjemmeside. Indeholder bl.a. links til information om kultur og turistattraktioner.
Nakskov Fjord Formelt en hjemmeside om naturen i og omkring Nakskov Fjord. Men i praksis indeholder den også et væld af andre informationer om hele Vestlolland, bl.a. beskrivelser og links til alle områdets turistattraktioner. Et godt udgangspunkt for at opleve egnen.
Campaya sommerhusudlejning Udlejning af sommerhuse bl.a. på Lolland. Indeholder også beskrivelser af turistattraktioner og andre seværdigheder i området.